--- ---

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Lucas Bols

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 11 juni 2018

Koersdoel naar 21,20 euro.

 NIBC heeft het koersdoel op Lucas Bols verlaagd van 22,30 naar 21,20 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist John David Roeg.

Volgens de analist publiceerde Lucas Bols afgelopen week "gezonde" jaarcijfers, hoewel deze wel iets lager uitvielen dan Roeg had voorzien.

Vooral dankzij de deal met Passoã steeg de genormaliseerde winst met maar liefst 20 procent en volgens de marktvorser zijn de omzet- en winstvooruitzichten goed, "maar niet spectaculair". Roeg wees op de lokale merken die niet of nauwelijks groeien. De wereldwijde merken groeien wel, maar per land verschilt dit flink, voegde hij toe.

NIBC verlaagde de winstramingen voor dit jaar met 6 procent en voor volgend jaar met 7 procent naar respectievelijk 1,25 en 1,32 euro per aandeel Lucas Bols.

Daarbij merkte Roeg op dat de schuldratio van de destillateur door de deal met Passoã 4,3 is. "Dit beperkt de ruimte om een nieuwe grote merkaankoop te financieren met louter bankschuld", aldus de analist. Dat betekent dat een dergelijke deal ook een emissie inhoudt en dat beperkt weer de positieve impact die een aankoop heeft voor de winst per aandeel. Een andere mogelijkheid is volgens NIBC om het dividend te verlagen, maar dat ligt niet voor de hand, meent Roeg.

Het aandeel Lucas Bols daalde maandag ruim een half procent naar 18,15 euro.

Geef een reactie