--- ---

Bombardier verhoogt winstverwachting hele boekjaar

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 08 juni 2018

Fabrikant treinen en vliegtuigen stopt per 1 juli samenwerking met Airbus.

 Bombardier stelt zijn winstverwachting voor het hele jaar opwaarts bij en kondigde aan de samenwerking met Airbus en Investissement Québec met betrekking tot de C-serie vliegtuigen te staken per 1 juli 2018. Dit maakte de Canadese fabrikant van treinen en vliegtuigen donderdag bekend.

Bombardier voorziet voor 2018 een bedrijfsresultaat (EBIT) variërend van 900 miljoen tot 1,0 miljard dollar. De omzetverwachting werd neerwaarts bijgesteld naar 16,5 tot 17,0 miljard dollar, wat de de-consolidatie van de resultaten van de C-serie weerspiegelt.

"Het sluiten van het partnerschap met Airbus voor het oorspronkelijke schema stelt ons in staat om de waardecreatie voor onze aandeelhouders te versnellen", zei CEO Alain Bellemare. "Met het bereiken van deze mijlpaal zijn we gericht op het benutten van groeikansen in de hele portefeuille en het realiseren van onze doelstellingen.

Bombardier zal vanaf 1 juli de resultaten van de C-series deconsolideren.

Het concern herbevestigde de verwachting dit jaar 35 kleinere vliegtuigen af te leveren, maar trok de eerder afgegeven outlook voor het commerciele segment in.

Tijdens de presentatie van de resultaten over het tweede kwartaal op 2 augustus 2018 zal Bombardier een bijgewerkte EBIT- en omzetverwachting afgeven voor dit segment.

Geef een reactie