--- ---

Air France-KLM vervoert meer passagiers

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 08 juni 2018

Vrachtvervoer daalt.

 Air France-KLM heeft in mei meer passagiers vervoerd, maar het vrachtvervoer daalde wel. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 8,9 miljoen passagiers, een stijging van 1,0 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 2,4 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 2,6 procent toe, en de bezettingsgraad daalde met 0,2 procentpunt naar 85,5 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 5,8 procent naar 1,6 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in mei op 92,6 procent, een stijging van 2,6 procentpunt.

Het vrachtverkeer bij Air France-KLM daalde echter in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 3,6 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 2,2 procent en de beladingsgraad daalde met 0,9 procentpunt tot 58,0 procent.

Geef een reactie