--- ---

Rabobank en KBC openen blockchainplatform voor handelsfinanciering.

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 juni 2018

Gezamenlijk initiatief van negen Europese banken.

 Rabobank en KBC beschikken sinds deze maand samen met zeven andere Europese banken over een werkend handelsplatform op blockchain-basis. Dat maakte de Nederlandse bank donderdag bekend.

Rabobank, de enige Nederlandse partner in het consortium, denkt het systeem deze maand nog te kunnen introduceren bij de eerste klanten. Ook Deutsche Bank, HSBC, Natixis, Nordea, Santander, Société Générale en Unicrédit doen eraan mee.

Het platform werd gebouwd door IBM en verbindt partijen bij een handelstransactie met elkaar. Zakelijke partners die met elkaar willen handelen kunnen zelf een transactie sluiten. Zodra aan alle voorwaarden is voldaan, dan wordt deze automatisch financieel afgewikkeld.

"Ons doel is een open netwerk dat wereldwijd het vertrouwen in handelsfinanciering vergroot", zei bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van Rabobank. Ook andere partijen zoals grenspolitie, certificeringsinstanties en logistieke bedrijven kunnen in de toekomst toegang krijgen tot het netwerk.

Geef een reactie