fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 6 juni 2018

Aandeelhouders Tesla sparen CEO Musk

De aandeelhouders van Tesla hebben dinsdag tijdens de jaarvergadering van de fabrikant van elektrische auto's niet de kans gegrepen om CEO Elon Musk ter verantwoording te roepen voor de huidige problemen bij het concern. Dit meldde The Wall Street Journal dinsdagavond na afloop van de vergadering.

Een voorstel om tegen de herbenoeming van drie bestuursleden - Musk's broer Kimbal Musk, venture capitalist Antonio Gracias en James Murdoch, CEO van 21st Century Fox - te stemmen, vanwege een gebrek aan relevante ervaring of de famiale band met CEO Musk haalde het niet.

Een ander aandeelhoudersvoorstel om Musk als voorzitter de deur te wijzen, werd eveneens niet aangenomen. Aandeelhouders staken hun bewondering voor Musk tijdens de bijeenkomst niet onder stoelen of banken, terwijl de CEO zich nederig toonde door de recente problemen van Tesla met de productie van Model 3.

"In de geschiedenis van de Amerikaanse auto-industrie is het vermeldenswaardig dat slechts twee fabrikanten niet failliet zijn gegaan: Ford en Tesla", zei Musk, eraan toevoegend dat er werknemers zijn die 60 dagen achter elkaar hebben gewerkt om de productie naar een hoger plan te trekken.

Musk zei dat Tesla "hoogstwaarschijnlijk" tegen het einde van de maand per dag 5.000 Model 3-auto's zal produceren. Daarnaast zei de bestuurder binnenkort een grote fabriek in Shanghai en Europa te gaan bouwen en dat het bedrijf uiteindelijk wereldwijd mogelijk 10 tot 12 fabrieken zal hebben.

Musk gaf verder aan dat Tesla in het derde kwartaal een nettowinst zal boeken en een positieve vrije kasstroom zal genereren en dit jaar geen extra kapitaal nodig heeft.

De lancering van het Model Y staat voor de eerste helft van 2020 gepland.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

Koninklijke Olie schaalt productie op | 15 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 15, 2019

Eindelijk goed nieuws uit Duitsland

november 14, 2019

AEX 14 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 14, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
14 nov 10:16 Bas Heijink

Hoever kan de AEX doorstijgen? Bas Heijink

14 nov 10:22 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Meer steun nu groei China vertraagt

13 nov 09:13 Redactie

Kiadis stopt verrassend met ATIR101