Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 4 juni 2018 12:19

Eneco schrapt 250 banen in reorganisatie

 Eneco Groep gaat voorafgaand aan zijn privatisering reorganiseren en de kosten fors verlagen, om beter te kunnen inspelen op de snelle veranderingen in de energiesector. Dat maakte de energieleverancier maandag bekend.

Het bedrijf wil bij de reorganisatie focussen op groei op het gebied van duurzame energie, energielevering en innovatieve diensten. De dienstverlening aan klanten en de werkzaamheden gericht op digitale innovatie worden gecentraliseerd. De reorganisatie duurt tot eind 2019 en moet de kosten met bijna 100 miljoen euro verlagen. 

Daarbij komt van ongeveer 250 van de in totaal 7.000 medewerkers de huidige functie te vervallen. Een deel daarvan kan een nieuwe functie krijgen. In de komende anderhalf jaar zullen meer banen verdwijnen, deels door natuurlijk verloop. "We spannen ons tot het uiterste in om gedwongen ontslagen te voorkomen", aldus chief operating officer Frans van de Noort.

De reorganisatie valt samen met de geplande privatisering van het bedrijf, dat nu nog in handen is van gemeenten. Een beursgang of veiling behoort tot de mogelijkheden.

"We starten dit traject om onze groeistrategie te kunnen realiseren en onze klanten beter te bedienen", aldus Van de Noort. "Dat is uiteraard ook in het belang van onze bestaande en toekomstige aandeelhouders."

De medewerkers zijn maandag geinformeerd over de organisatiewijziging en de personele gevolgen.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen