fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 30 mei 2018

Galapagos meldt “indrukwekkende” testresultaten

Galapagos heeft "indrukwekkende" resultaten behaald bij een studie naar de werking van zijn middel filgotinib bij de behandeling van artritis psoriatica. Dat maakte het biotechbedrijf woensdagavond bekend.

In een fase 2-studie naar de werking van filgotinib, bij 131 patiënten met artritis psoriatica, werd vastgesteld dat bij 80 procent van de behandelde patiënten de score met tenminste 20 procent verbeterde. Bij de placebo patiënten was dat slechts 33 procent.

Een professor van de Universiteit van Washington in Seattle, dr. Philip Mease, die leiding geeft aan een reumatologisch onderzoeksinstituut, noemde de resultaten van de studie "erg indrukwekkend". Volgens Mease blijkt uit de resultaten dat het kandidaatmedicijn van Galapagos aanzienlijk effect kan hebben bij de behandeling van de symptomen van artritis psoriatica, wat zou kunnen voorzien in een grote onvervulde medische behoefte.

"We zijn verheugd te kunnen melden dat filgotinib een consistent profiel laat zien in termen van activiteit en verdraagbaarheid, nu ook bij artritis psoriatica," zei Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos.

Ook kreeg het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 15 miljoen dollar van partner Gilead voor hetzelde middel als behandeling tegen colitis ulcerosa, waar de studie zich ontwikkelde van fase 2 naar de klinische testfase 3.

"We blijven grote mogelijkheden zien om met filgotinib een reeks van ontstekingsziekten te behandelen," zei John McHutchison, MD, Chief Scientific Officer, Head of Research and Development, Gilead.

Het aandeel Galapagos sloot woensdag 2,1 procent hoger op 100,14 dollar aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs, nadat het in Amsterdam en Brussel al licht hoger eindigde op respectievelijk 85,84 en 85,54 euro.

De Aandeelhouder TV

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

AEX 11 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 11, 2019

Galapagos in de spotlights | 11 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice

08 nov 10:46 Redactie

Twee IPO-aandelen om in de gaten te houden

07 nov 22:42 Bas Heijink

AEX 597: klaar voor blow-off