fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 30 mei 2018 22:51

Galapagos meldt “indrukwekkende” testresultaten

Galapagos heeft "indrukwekkende" resultaten behaald bij een studie naar de werking van zijn middel filgotinib bij de behandeling van artritis psoriatica. Dat maakte het biotechbedrijf woensdagavond bekend.

In een fase 2-studie naar de werking van filgotinib, bij 131 patiënten met artritis psoriatica, werd vastgesteld dat bij 80 procent van de behandelde patiënten de score met tenminste 20 procent verbeterde. Bij de placebo patiënten was dat slechts 33 procent.

Een professor van de Universiteit van Washington in Seattle, dr. Philip Mease, die leiding geeft aan een reumatologisch onderzoeksinstituut, noemde de resultaten van de studie "erg indrukwekkend". Volgens Mease blijkt uit de resultaten dat het kandidaatmedicijn van Galapagos aanzienlijk effect kan hebben bij de behandeling van de symptomen van artritis psoriatica, wat zou kunnen voorzien in een grote onvervulde medische behoefte.

"We zijn verheugd te kunnen melden dat filgotinib een consistent profiel laat zien in termen van activiteit en verdraagbaarheid, nu ook bij artritis psoriatica," zei Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos.

Ook kreeg het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 15 miljoen dollar van partner Gilead voor hetzelde middel als behandeling tegen colitis ulcerosa, waar de studie zich ontwikkelde van fase 2 naar de klinische testfase 3.

"We blijven grote mogelijkheden zien om met filgotinib een reeks van ontstekingsziekten te behandelen," zei John McHutchison, MD, Chief Scientific Officer, Head of Research and Development, Gilead.

Het aandeel Galapagos sloot woensdag 2,1 procent hoger op 100,14 dollar aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs, nadat het in Amsterdam en Brussel al licht hoger eindigde op respectievelijk 85,84 en 85,54 euro.

De Aandeelhouder TV

februari 26, 2020

AEX 26 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 26, 2020

ASMI verslaat de verwachtingen | 26 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 25, 2020

AEX 25 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 25, 2020

Licht herstel na bloedrode sessie | 25 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 feb 11:50 Jim Tehupuring

Minister Hoekstra toont zich een waardeloze belegger

25 feb 17:28 Redactie

3 Dingen die Beleggers moeten onthouden nu de corona-angst heerst

25 feb 09:26 Superperformance SAS

Aankoop van de Classic Turbo short