--- ---

Consumentenbelang niet voldoende beschermd.

De Portugese mededingingsautoriteit AdC is niet akkoord gegaan met de oplossingen die Altice heeft aangedragen om de aankoop van Media Capital te laten slagen. Dit schreef de krant Jornal de Negócios dinsdag op basis van een bron.

De overname zou de belangen van consumenten niet beschermen en concurrentie op de markt niet garanderen, aldus de bron tegenover de krant. Altice zou maandag al op de hoogte zijn gesteld van het besluit door de Portugese waakhond.

De Franse kabelaar, met een notering aan het Damrak, kan nu een nieuw voorstel doen of de deal afblazen. In juli vorig jaar kondigde Altice aan Media Capital over te willen nemen, zonder financiële details te noemen. Wel werd Media Capital gewaardeerd op een bedrag van circa 440 miljoen euro.

Het aandeel Altice sloot maandag 4,7 procent hoger op 3,16 euro.

Geef een reactie