--- ---

Beursblik: Bank of America zet koersdoel Altice op 3,60 euro

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 24 mei 2018

Amerikaanse bank ziet beperkt opwaarts potentieel.

 Bank of America Merrill Lynch heeft het koersdoel voor Altice verlaagd van 9,50 naar 3,60 euro, vanwege de afsplitsing van Altice USA, met een Neutraal advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Na de recente koersstijging van het aandeel Altice rest er volgens de analisten van Bank of America slechts een "beperkt" opwaarts potentieel van zo'n 16 procent.

Het meest interessante is op het moment volgens de bank een eventuele consolidatieslag in Frankrijk, nu de Franse toezichthouder hier meer open voor lijkt te staan. Als het tot een consolidatie komt, dan zullen alle spelers hier volgens de analisten vermoedelijk positief op reageren. Altice en Iliad zullen echter volgens Bank of America het meest profiteren van een verdere concentratie in de sector.

Door de schuldenberg heeft Altice een hoge hefboom en die zal volgens de analisten ook niet afnemen als er substantiële desinvesteringen worden gedaan. Bank of America denkt dat Altice dit jaar en volgend jaar een negatieve vrije kasstroom zal genereren.

Het aandeel Altice, al dagen erg volatiel, daalde donderdag 4,4 procent naar 3,01 euro. Deze volatiliteit zal volgens Bank of America nog wel even aanhouden

Eén reactie op “Beursblik: Bank of America zet koersdoel Altice op 3,60 euro”

  1. angelique schreef:

    Fijn daarbij heeft ABNAMRO nog steeds geen koers bijgeteld voor Amerika-deel. Binck staat nu op 5,96 voor de Amerika. Leve de banken want elders ook nog gerommel. Nee als je kunnen pakken dan…………………………………

Geef een reactie