--- ---

Techconcern verhoogt outlook hele boekjaar.

Hewlett Packard heeft het afgelopen kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst. Dit meldde het Amerikaanse techconcern, dat zich richt op zakelijke infrastructuur en software, dinsdag nabeurs.

Hewlett Packard boekte in zijn fiscale tweede kwartaal, dat eindigde op 30 april 2018, een nettowinst van 778 miljoen dollar, ofwel 0,49 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettoverlies van 612 miljoen dollar, ofwel 0,37 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,34 dollar per aandeel, tegen 0,17 dollar per aandeel een jaar eerder. HP rekende zelf op een winst variërend van 0,10 tot 0,14 dollar per aandeel. Vooraf door Thomson Reuters geraadpleegde analisten rekenden op 0,31 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 6,8 miljard dollar vorig jaar tot 7,5 miljard het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 7,4 miljard dollar

Outlook

Het concern verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar en voorziet een aangepaste winst variërend van 1,70 tot 1,80 dollar per aandeel, waar eerder nog werd uitgegaan van een aangepaste winst van 1,35 tot 1,45 dollar per aandeel.

Voor het huidige kwartaal voorziet Hewlett Packard een winst per aandeel van 0,19 tot 0,23 dollar per aandeel. Op aangepaste basis wordt gerekend op een winst van 0,35 tot 0,39 dollar per aandeel. Analisten rekenden op respectievelijk 0,18 en 0,36 dollar per aandeel.

Het aandeel Hewlett Packard Enterprise noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 0,5 procent hoger.

Geef een reactie