--- ---

Britten mogelijk akkoord met overname Sky door Comcast

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 21 mei 2018

Geen onderzoek gepland.

 De Britse regering lijkt niet van plan een onderzoek te starten naar de geplande overname van Sky door Comcast, waarmee er weer een obstakel voor de overname werd weggenomen. Dit zei de Britse minister Matt Hancock van Cultuur maandag.

Hancock stelde tegenover zowel Sky als Comcast dat hij niet van plan is om de overnameplannen te dwarsbomen. Deze uitspraak is overigens nog niet bindend. Hancock geeft andere geïnteresseerden in Sky, waaronder 21st Century Fox en Walt Disney, nog tot donderdag de kans om argumenten voor en tegen een onderzoek door de Britse regering te geven. Op basis daarvan zal Hancock een definitief besluit maken.

Toezichthouders in de Europese Unie nemen de overname wel onder de loep en uit dit onderzoek moet halverwege juni een conclusie rollen.

Comcast is bereid 12,50 Britse pond per aandeel Sky in contanten te betalen. Daarmee doet Comcast een bod met een premie van 16 procent ten opzichte van het bod van Twenty-First Century Fox. Sky wordt gewaardeerd op 31 miljard dollar.

Geef een reactie