Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 18 mei 2018

Beursblik: Kroger zet Ahold Delhaize aan het werk

 De deal die de Britse online supermarkt Ocado sloot met het Amerikaanse Kroger is opnieuw een signaal dat grote Amerikaanse supermarktketens hun online ambities handen en voeten geven en maakt dat Ahold Delhaize niet achterover kan leunen. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities vrijdag.

Naast Kroger maakt ook Walmart slagen.

Hoewel Vandenberghe de deal van Kroger "interessant" noemt, meent hij niet dat dit een directe bedreiging is voor Ahold Delhaize. Het zal namelijk de nodige tijd vergen alvorens Kroger en Ocado 'up and running' zijn. Dit geeft Ahold Delhaize tijd.

Vandenberghe benadrukt dat Ahold Delhaize ook niet vanaf nul hoeft te komen. Het verkoopt momenteel al voor circa 700 miljoen euro online in de VS, vooral via Peapod. Met Peapod had Ahold Delhaize de nodige operationele problemen in het verleden, maar die lijken inmiddels grotendeels opgelost. Met een groei van 9,4 procent in het eerste kwartaal blijft Peapod volgens Vandenberghe evenwel flink achter op de groeitrends bij AH.nl en Bol.com.

Aangezien online erg belangrijk is, Ahold Delhaize mikt op 5 miljard euro omzet in 2020, denkt de analist dat de supermarktketen extra aandacht zal besteden om Peapod concurrerend te houden. Daar moet Ahold Delhaize ook niet te lang mee wachten, voegde Vandenberghe toe.

KBC Securities heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag 0,4 procent hoger op 19,53 euro.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup