--- ---

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Euronext

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 18 mei 2018

Koersdoel naar 64,00 euro.

 ING heeft vrijdag het koersdoel voor Euronext verhoogd van 62,50 naar 64,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten van ING is er opwaarts potentieel voor de consensus indien de groeiplannen onder Agility for Growth versnellen. Toch rekent ING niet op een vlotte opwaartse bijstelling van de consensus, aangezien de vergelijkingsbasis voor het lopende tweede kwartaal lastig is en de volatiliteit op de aandelenmarkten afneemt.

Om de balans beter aan het werk te zetten, zou Euronext nieuwe overnames moeten doen, zo menen de analisten. Een overname van de Spaanse beurs kan volgens ING flink bijdragen aan de winst van het beursbedrijf.

Eerder deze week lichtte CEO Stéphane Boujnah van Euronext aan ABM Financiel New toe dat het beursbedrijf blijft kijken naar nieuwe overnamekansen. Dit kunnen relatief kleine acquisities zijn om de eigen strategie te versnellen, maar ook uitbreidingen in het licht van een consolidatie van Europese beursbedrijven behoren tot de mogelijkheden, aldus de topman.

Een probleem is echter dat alle spelers volgens Boujnah onafhankelijk willen blijven. Er "speelt" momenteel dan ook niets zei hij.

Indien er geen zicht is op nieuwe overnames, dan zal Euronext vermoedelijk een deel van zijn surplus uitkeren aan aandeelhouders, meent ING. Deze optie is evenwel minder aantrekkelijk, zo benadrukten de analisten.

Het aandeel Euronext sloot donderdag 2,2 procent hoger op 56,20 euro.

Geef een reactie