fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 17 mei 2018

Coinbase richt zich op institutionele investeerders

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase wil hét platform worden voor institutionele investeerders. Tot op heden zijn instanties voorzichtig geweest met het toetreden tot de crypto markt. De twee voornaamste redenen hiervan zijn het ontbreken van duidelijke regulering en een solide infrastructuur. Coinbase streeft ernaar dat laatste op te lossen door het lanceren van Coinbase Custody, Prime, Markets en de Institutional Coverage Group. Met deze producten en diensten wil Coinbase instanties bedienen die het wél aandurven in crypto te handelen. Daarnaast wil het platform ook klaar zijn voor de toestroom van nieuwe instanties die worden verwacht wanneer regulering duidelijkheid brengt.

Coinbase Custody is naar eigen zeggen de best beveiligde cryptocurrency opslag dienst. Er is een samenwerking aangegaan met een door de SEC gereguleerde broker om zeker te zijn dat het aan de institutionele eisen voldoet.

Coinbase Prime is het nieuwe handelsplatform dat de professionele handelaren moet gaan aantrekken. Tot op heden was Coinbase GDAX het platform dat instanties en professionals moest bedienen. Kennelijk voldoet GDAX niet aan de eisen en daarom is Prime in het leven geroepen. Het nieuwe platform is integendeel tot GDAX alleen exclusief beschikbaar voor institutionele investeerders. Daarnaast beloofd het platform een lage reactietijd te hebben, een cruciale eis voor professionals.

Deze lage reactietijd wordt mogelijk gemaakt door Coinbase Markets. Markets is een liquiditeitsverschaffer voor alle Coinbase producten. Deze bedrijfstak gaat zich richten op de infrastructuur van heel Coinbase en het personeel bestaat voor merendeel uit ingenieurs. De vestiging van het nieuwe kantoor in Chicago is geen toeval. De stad is één van Amerika’s grootste financiële centrums. Bovendien is het de stad waar ook CME Group opereert, het bedrijf dat de grootste derivatenbeurs ter wereld opereert. Coinbase Markets wilt zo dicht mogelijk bij CME Group zitten om de reactietijd zo laag mogelijk te houden.

Tot slot is er de Coinbase Insitutional Coverage Group, gevestigd in New York. Deze groep moet deze instanties gaan bedienen op gebied van sales, sales trading, onderzoek en klantrelaties. Coinbase heeft enkele grote namen van Wall Street weten aan te trekken die weten wat de wensen en behoeften zijn van de financiële giganten. De Amerikaanse exchange heeft zich met dit brede spectrum aan diensten en producten nog meer gevestigd als dé dienstverlener voor de grote jongens.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing