--- ---

TIE Kinetix loopt vertraging op bij nieuwe klanten

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 16 mei 2018

Resultaten flink onder druk.

 TIE Kinetix heeft in het eerste halfjaar van 2018 de resultaten flink onder druk zien staan, onder meer nadat er vertraging werd opgelopen bij nieuwe klanten. Dit bleek woensdag voorbeurs uit het kwartaalbericht van het bedrijf.

In het afgelopen halfjaar werd er door TIE een omzet geboekt van 8,8 miljoen euro, hetgeen minder was dan de 9,7 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) halveerde ruimschoots van 837.000 naar 403.000 euro, waardoor er een verlies (EBIT) restte van 250.000 euro. In de eerste jaarhelft van 2017 werd nog een positieve EBIT geboekt van 125.000 euro. Ook de orderinstroom daalde van 5,3 miljoen tot 4,8 miljoen euro.

De resultaten over de afgelopen zes maanden bevatten bovendien een positieve bijdrage uit een schikking met Plusserver, die een positief effect had van 336.000 euro op de EBITDA.

TIE merkte op dat de verwelkoming van enkele grote nieuwe klanten als Chanel en de stad Amsterdam vertraging opliep. In de komende maanden moeten deze contracten worden doorgevoerd. Ook het FLOW-aanbod van Google Analytics 360 liep vertraging op. Daardoor was er sprake van een vlakke omzet uit FLOW met evenwel hogere brutomarges door veranderingen in de omzetmix. In de tweede jaarhelft van 2018 kan de FLOW-omzet evenwel weer stijgen, zo verwacht het bedrijf.

Wel merkte TIE op dat de pijplijn van Business-to-Government proposities in Nederland er "veelbelovend" uitziet.

Het aandeel TIE Kinetix sloot dinsdag op 8,65 euro.

Geef een reactie