--- ---

SnowWorld nog in gesprek over convenanten

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 16 mei 2018

Proces duurt nog enkele weken volgens CFO.

 SnowWorld in nog altijd in gesprek met ABN AMRO over de convenanten. Dit zei CFO Wim Moerman van de uitbater van skihallen woensdag tegenover ABM Financial News.

"We zijn daar nog over in gesprek", aldus Moerman, die denkt dat het proces nog enkele weken in beslag zal nemen.

Per 31 maart had het bedrijf een schuld van 29 miljoen euro, of 3,6 keer het EBITDA-resultaat van 8,1 miljoen euro, en voldeed daarmee aan de huidige convenanten. De schuldpositie moet aan het einde van het boekjaar echter zijn verlaagd tot drie keer het resultaat, legde Moerman toen uit. SnowWorld zal naar verwachting ergens tussen 3,0 en 3,5 uitkomen en de afspraak dus "op enkele tienden" niet halen.

Aanvankelijk stonden de halfjaarcijfers voor vandaag geagendeerd, maar begin deze maand werden deze reeds vervroegd vrijgegeven.

SnowWorld gaf aan dat het dit boekjaar vermoedelijk zal afsluiten met een lagere EBITDA dan vorig jaar, nadat in het eerste halfjaar een omzetdaling van 6,3 procent werd geboekt op 18,1 miljoen euro en de EBITDA met ruim 11 procent terugliep tot 8,1 miljoen euro. De uitbater merkte daarbij op dat in de eerste zes maanden van het boekjaar ruim 70 procent van de jaaromzet wordt gerealiseerd.

Overnamebod

Het verplichte overnamebod op SnowWorld leidde ertoe dat Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke, inmiddels een belang heeft van 82,8 procent in SnowWorld.

Alychlo bracht op 28 september 2017 een bod uit op alle aandelen SnowWorld van 9,50 euro per stuk.

Pas bij een belang van tenminste 95 procent kan een uitrookpropedure worden gestart.

De laatste weken is er de nodige onrust rondom SnowWorld. Oprichter Koos Hendriks zou alvorens hij zijn aandelen aan Coucke verkocht al 2 miljoen aandelen hebben beloofd aan een drietal investeerders. En die stukken zouden nu opgeëist worden.

Belegger Geert Schaaij van Beursgenoten riep aandeelhouders vervolgens op om de stukken die zij hadden aangemeld onder het bod van Coucke weer terug te vragen bij hun depotbank. Hij noemde het opmerkelijk dat de plannen uit 2016, toen Hendriks een Memorandum of Understanding met de drie investeerders tekende, niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen.

Het aandeel SnowWorld steeg dinsdag 2,5 procent naar 9,78 euro.

Geef een reactie