--- ---

Krediet versneld afgelost en geherfinancierd.

Heijmans heeft in het eerste kwartaal van 2018 een positief onderliggend resultaat geboekt op een hogere omzet. Dit bleek woensdag voorbeurs uit een kwartaalupdate van de bouwer.

"Het herstel van Heijmans zet verder door in het eerste kwartaal van dit jaar. De aanpassingen die we in het afgelopen jaar hebben doorgevoerd, werpen hun vruchten af", zei CEO Ton Hillen in een toelichting. "Waar we de afgelopen jaren steeds te maken hadden met een matig eerste kwartaal, zien we nu een positief onderliggend resultaat", voegde de topman toe.

De woningverkopen stegen in de eerste vier maanden van 2018 tot 455 stuks, in vergelijking tot 440 woningen in de eerste vier maanden van 2017, terwijl het orderboek eind maart 2018 2,0 miljard euro bedroeg, tegenover 1,9 miljard euro eind 2017.

De bouwer heeft in de eerste drie maanden een kredietfaciliteit versneld afgebouwd van 156 miljoen naar 144 miljoen euro op basis van een positieve kasstroomontwikkeling. Onder verbeterde financieringsvoorwaarden werd daarnaast een kredietfaciliteit verlengd tot medio 2022.

Bij de divisie Vastgoed heeft Heijmans de positieve ontwikkeling het afgelopen kwartaal weten vast te houden, waarbij op jaarbasis een hogere omzet werd gerealiseerd.

Bij Bouw & Techniek constateerde Heijmans na een periode van terugloop in het activiteitenniveau bij utilitaire nieuwbouwprojecten dat zich nu nieuwe projecten aandienen, "waarbij het verdienpotentieel recht doet aan het risicoprofiel", aldus Heijmans. De activiteiten van Woningbouw ontwikkelen zich volgens het concern volgens verwachting, waarbij goede voortgang wordt geboekt bij lopende projecten en tevens nieuwe projecten werden binnengehaald.

De divisie Infra liet in het eerste kwartaal een beter beeld zien dan in dezelfde periode een jaar eerder. Heijmans zei diverse nieuwe projecten binnen te halen, waarbij gestreefd wordt naar een betere balans tussen grote projecten enerzijds en regionale projecten, asset management en specialistische activiteiten anderzijds.

Het aandeel Heijmans sloot dinsdag op een groen Damrak 5,2 procent hoger op 11,24 euro.

Geef een reactie