--- ---

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 16 mei 2018

Geopolitieke zorgen steken opnieuw kop op.

 De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot XXX procent in het [GROEN/ROOD].

Dinsdag verloor Wall Street ook al, na acht dagen op rij hoger te zijn gesloten. De daling was het resultaat van berichten dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zich mogelijk terugtrekt uit de top van volgende maand met de Amerikaanse president Donald Trump.

"De geopolitieke risico's nemen weer toe, nadat Noord-Korea afzag van geplande gesprekken met Zuid-Korea en dreigt hetzelfde te doen met Donald Trump", zei marktanalist Richard Perry van Hantec Markets. "Kim Jong-un is blijkbaar niet gelukkig met het denuclearisatieprogramma. Tot dusver zagen we slechts een kleine beweging richting veilige havens", voegde de analist toe.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het aantal in aanbouw genomen woningen in april, gevolgd door industriële productiecijfers van april en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde rond het middaguur lager. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 71,27 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 78,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1788. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1838 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1839 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Macy's kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, aangezien de Amerikaanse warenhuisketen voorbeurs kwartaalresultaten publiceert. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 1,2 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,7 procent lager op 2.711,45 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 24.706,41 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 7.351,63 punten.

Geef een reactie