--- ---

Esperite koopt Zuid-Afrikaanse partner uit

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 16 mei 2018

Stamcelbedrijf wil onderdeel uitbouwen tot Afrikaanse hub.

 Esperite heeft de controle over zijn Zuid-Afrikaanse joint-venture geheel overgenomen en verwacht dat dit positief zal bijdragen aan de resultaten. Dat maakte het stamcelbedrijf woensdag bekend.

Esperite had tot voor kort een belang van 50 procent in de jointventure CryoSave South Africa, maar heeft partner Ecsponent nu uitgekocht. Ecsponent was de beheerder van het Zuid-Afrikaanse onderdeel, dat stamcellen van navelstrengen bewaart, en blijft na de uitkoop een financiële partner.

Esperite neemt de uitvoerende taken van de exploitatie van het bedrijf geheel op zich. Zo hoopt het bedrijf het grote potentieel in de Afrikaanse markt voor stamcelgeneeskunde ten volle te kunnen benutten.

Esperite zal het Zuid-Afrikaanse onderdeel direct gaan gebruiken als verdeelpunt voor zijn geavanceerde genetische test. Later zal het onderdeel deze tests ook gaan uitvoeren.

"Onze samenwerking is de perfecte combinatie van een creatieve en dynamische financiële speler met een sterke en zeer vaardige ontwikkelaar van biotechnologie", aldus CEO Frederic Amar van Esperite.

Geef een reactie