--- ---

Burberry boekt hogere winst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 16 mei 2018

Britse concern voor luxe consumentengoederen verhoogt dividend.

 Burberry heeft het afgelopen boekjaar een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet. Dit bleek woensdag voorbeurs na publicatie van de voorlopige resultaten over het gebroken boekjaar van het Britse concern voor luxe consumentengoederen.

Het modeconcern verhoogde bovendien het jaardividend van 28,40 pence naar 30,30 pence.

"In een jaar van transitie zijn we tevreden met onze prestaties, terwijl we zijn begonnen met het uitvoeren van onze strategie", zei CEO Marco Gobbetti. "Hoewel de taak om Burberry te transformeren nog steeds voor ons ligt, tonen de eerste stappen die we hebben uitgevoerd om ons merk nieuw leven in te blazen veelbelovende signalen.

Burberry boekte het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018, een operationeel resultaat van 410 miljoen Britse pond, in vergelijking tot 394 miljoen pond in het voorgaande boekjaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 294 miljoen pond, tegenover 287 miljoen pond.

De omzet daalde met 1 procent van 2,8 miljard pond naar 2,7 miljard pond.

Outlook

Burberry herhaalde zijn verwachtingen voor het huidige gebroken boekjaar en zei dat het jaar in lijn met de verwachtingen van start is gegaan. Burberry voorziet voor 2019 en 2020 een stabiele omzet en winstmarge tegen constante wisselkoersen. Het concern herhaalde de financiële ambitie een hoge eencijferige omzetgroei te realiseren met een "betekenisvolle" margegroei in de loopt van de tijd.

Het Britse concern voor luxe consumentengoederen zei op schema te liggen om cumulatieve kostenbesparingen van 100 miljoen pond te realiseren.

Daarnaast kondigde Burberry een inkoopprogramma van eigen aandelen aan ter waarde van 150 miljoen pond, dat in het fiscale jaar 2019 moet worden afgerond.

Geef een reactie