--- ---

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 16 mei 2018

Advies blijft Neutraal.

 UBS heeft woensdag zijn koersdoel voor ABN AMRO licht verlaagd van 26,00 naar 25,90 euro met handhaving van het neutrale advies, omdat de onzekerheid over de kwaliteit van het leningenboek nog wel even zal aanhouden.

De voorzieningen voor slechte leningen stegen in het eerste kwartaal onverwacht sterk bij de bank, zo merkte UBS op, die sprak van tegenvallende kwartaalresultaten.

UBS ziet beperkte opwaartse ruimte voor de koers.

De analisten van de Zwitserse zakenbank zagen de koers van het aandeel flinke dalen na de kwartaalcijfers van maandag. Volgens de marktvorsers heeft dit mogelijk deels te maken met de recente sterke prestatie van het aandeel, maar ook met een verandering in de perceptie van beleggers over de defensieve aard van ABN.

Het aandeel ABN AMRO koerste woensdagochtend 1,7 procent lager op 24,30 euro.

Geef een reactie