--- ---

Groeivertraging Nederlandse uitzendmarkt

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 15 mei 2018

Industrie blijft beste presteren.

 Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 13 tot en met 16 van dit jaar, net als de omzet, wat minder hard gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode vier van dit jaar namen de uitzenduren met 3 procent toe en steeg de omzet met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode had evenveel werkdagen als een jaar terug, waardoor een correctie niet nodig was.

In periode drie namen de uren met 6 procent toe en steeg de omzet met 9 procent op jaarbasis.

In de industriële sector was de groei de afgelopen periode het sterkst. Hier steeg het aantal uren met 7 procent en groeide de omzet 12 procent.

Geef een reactie