--- ---

Oud-topman noemt belang schadelijk.

De Franse overheid zou het belang van ongeveer 14,5 procent in Air France-KLM moeten verkopen. Dit zei Jean-Marc Janaillac in gesprek met het Franse tijdschrift L'Obs op de dag van zijn vertrek.

Het belang van de staat is volgens de oud-CEO "schadelijk". Het maakt namelijk dat het personeel van Air France zich harder opstelt in een loonconflict zoals die waarmee de luchtvaartmaatschappij momenteel kampt.

Janaillac stond twee jaar aan het hoofd van Air France-KLM en raakte met het personeel van Air France in conflict. Om hier een einde aan te maken, werd er een consultatieronde georganiseerd onder het personeel van de maatschappij, waaraan Janaillac zijn lot verbond. Het loonoffer van Air France-KLM werd echter door circa 55 procent van het personeel geweigerd. Resultaat was dat Janaillac vandaag opstapte.

De stakingen die gepaard gingen met het loonconflict hebben de maatschappij al tenminste 300 miljoen euro gekost.

Dinsdag werd Anne-Marie Couderc benoemd als interim bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Als niet uitvoerend bestuurder wordt zij bijgestaan door een team van drie uitvoerende leden: CFO Frédéric Gagey van Air France-KLM, CEO Pieter Elbers van KLM en CEO Franck Terner van Air France. Gagey wordt de nieuwe CEO van de groep en Elbers en Terner zijn daarnaast beide vice-CEO van de groep

Geef een reactie