--- ---

Couderc krijgt officieel de leiding bij Air France-KLM

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 15 mei 2018

Team moet transitie begeleiden.

 Anne-Marie Couderc zal de plek van CEO Jean-Marc Janaillac bij Air France-KLM innemen. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij dinsdag officieel bekend. 

Anne-Marie Couderc zal na afloop van de jaarvergadering in Parijs vandaag fungeren als interim bestuursvoorzitter van de board van Air France-KLM, bijgestaan door een team van drie leden: CFO Frédéric Gagey van Air France-KLM, CEO Pieter Elbers van KLM en CEO Franck Terner van Air France. Elbers en Terner zijn daarnaast beide vice-CEO van de groep.

"Vanuit dit nieuwe driekoppige management comité zal ik mij blijven inzetten voor de Air France KLM Groep, alsmede voor de verdere succesvolle uitvoering  van onze KLM strategie. Zoals Franck Terner dit voor Air France zal blijven doen", zei Elbers dinsdag in een toelichting.

Couderc was al een onafhankelijk bestuurslid van de luchtvaartmaatschappij en voorzitter van de benoemingscommissie van de raad van bestuur.

De samenstelling geldt voor een transitieperiode, aldus Air France-KLM. Naast de transitie zal het team ook blijven werken aan de doelen die de maatschappij zichzelf heeft gesteld voor de middellange termijn, zo liet Couderc weten. Zijzelf wil "specifiek aandacht" geven aan het versterken van de cohesie binnen de groep.

"Het is van belang dat we groepsbreed de goede spirit, cohesie, en de stabiliteit uit de begintijd van onze samenwerking weer herpakken. Die is voor zowel Air France als voor KLM aantoonbaar succesvol geweest", aldus Elbers.

Daaraan werd nog toegevoegd dat de CEO van Air France geen nieuw mandaat heeft om besluiten te nemen die de groeistrategie van Air France-KLM in gevaar brengen. Gezien de moeilijke situatie waarin Air France zit, zal de board regelmatig op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen, met name met betrekking tot de situatie rondom het personeel.

Geef een reactie