fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 15 mei 2018

CFO Australia’s Commonwealth Bank (CBA) vertrekt naar EOS ontwikkelaar Block.one

Rob Jesudason, Chief Financial Officer (CFO) van de Australische Commonwealth Bank, heeft per direct ontslag genomen. Jesudason vertrekt naar Hong Kong om als COO in dienst te treden bij Block.one. Het bedrijf achter de ontwikkeling van blockchainplatform EOS trekt hiermee een industrieveteraan aan die veel kennis en ervaring meebrengt. De CEO van Block.one, Brendan Blumer zegt het volgende over de ontwikkeling:

“Rob has a proven track record of success in global financial services, where he has been involved in industry innovation and facilitated regulatory advancement enabling the adoption of new technologies,”

EOS is een blockchainplatform dat het creëren van gedecentraliseerde apps (DApps) op industriële schaal mogelijk wilt maken. In juni 2017 werd een ICO gestart waarbij inmiddels meer dan $2 miljard is opgehaald. Momenteel is EOS een ERC-20 token die werkt op het Ethereum netwerk. Lancering van de eigen blockchain staat gepland voor juni 2018.

Het vertrek van de CFO komt voor de Australische bank in een lastige periode. CBA wordt ervan beschuldigd consequent Anti-Money Laundering (AML) wetten te hebben overtreden. De onrust binnen de bank heeft geresulteerd in het vertrek van 6 van de 12 executives. Persbureau Reuters meldt dat CBA deel is van een grootschalig onderzoek waarbij meerdere Australische top financiële instellingen onder de loep worden genomen.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing