fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 15 mei 2018 14:29

CFO Australia’s Commonwealth Bank (CBA) vertrekt naar EOS ontwikkelaar Block.one

Rob Jesudason, Chief Financial Officer (CFO) van de Australische Commonwealth Bank, heeft per direct ontslag genomen. Jesudason vertrekt naar Hong Kong om als COO in dienst te treden bij Block.one. Het bedrijf achter de ontwikkeling van blockchainplatform EOS trekt hiermee een industrieveteraan aan die veel kennis en ervaring meebrengt. De CEO van Block.one, Brendan Blumer zegt het volgende over de ontwikkeling:

“Rob has a proven track record of success in global financial services, where he has been involved in industry innovation and facilitated regulatory advancement enabling the adoption of new technologies,”

EOS is een blockchainplatform dat het creëren van gedecentraliseerde apps (DApps) op industriële schaal mogelijk wilt maken. In juni 2017 werd een ICO gestart waarbij inmiddels meer dan $2 miljard is opgehaald. Momenteel is EOS een ERC-20 token die werkt op het Ethereum netwerk. Lancering van de eigen blockchain staat gepland voor juni 2018.

Het vertrek van de CFO komt voor de Australische bank in een lastige periode. CBA wordt ervan beschuldigd consequent Anti-Money Laundering (AML) wetten te hebben overtreden. De onrust binnen de bank heeft geresulteerd in het vertrek van 6 van de 12 executives. Persbureau Reuters meldt dat CBA deel is van een grootschalig onderzoek waarbij meerdere Australische top financiële instellingen onder de loep worden genomen.

De Aandeelhouder TV

januari 23, 2020

Rentebesluit ECB en bedrijfscijfers | 23 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 22, 2020

AEX 22 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2020

ASML start aandeleninkoop | 22 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 21, 2020

Analisten te somber gestemd voor kwartaalcijfers

Columns

Nieuw
23 jan 09:33 Marco Knulst

Opnieuw slechte signalen voor energiesector

22 jan 17:07 Edward Loef

LOEF Technische Surveillance Week 4/20

22 jan 17:47 Jaap Koelewijn

Het bezit van de zaak