Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 14 mei 2018 07:34

Veon duikt diep in de rode cijfers

Veon is is het eerste kwartaal van dit jaar dieper in de rode cijfers gedoken, mede door negatieve wisselkoerseffecten en kosten gerelateerd aan de integratie van Euroset. Dit maakte het internet- en telecomconcern maandag voorbeurs bekend.

Veon boekte in de eerste drie maanden van 2018 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 854 miljoen dollar, tegenover 861 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een verlies van 109 miljoen dollar, in vergelijking tot een verlies van 5 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet daalde van 2,28 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 2,25 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De daling was met name het resultaat van negatieve valuta-effecten. Ook kosten gerelateerd aan de integratie van Euroset drukten op de resultaten. Veon stelde dat de integratie van Euroset wel op koers ligt. Verder meldde de onderneming dat de verkoop van de activiteiten in Laos inmiddels is afgerond en dat Veon gesprekken voert om ook de activiteiten in Tadzjikistan van hand te kunnen doen.

Het aantal mobiele klanten, exclusief Italië, steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis met 1,8 procent tot 210 miljoen klanten, terwijl het aantal vaste breedbandklanten, exclusief Italië, in de eerste drie maanden van 2018 met 5,9 procent steeg tot 3,6 miljoen klanten.

Het in Bermuda gevestigde VEON, voorheen bekend als VimpelCom, heeft beursnoteringen aan de Nasdaq en Euronext Amsterdam.

Outlook

Het concern herhaalde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. Het bedrijf waarschuwde al tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat de resultaten ook dit jaar gedrukt worden door het valutabeleid in Oezbekistan, maar ook door twee strategische deals in Pakistan en de integratie van Euroset in Rusland. VEON rekent daarom op een vlakke tot laag enkelcijferige autonome groei voor zowel de omzet als de EBITDA.

Het aandeel Veon sloot vrijdag op een vlak Damrak 1,8 procent hoger op 2,30 euro.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX