Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 14 mei 2018

Veon duikt diep in de rode cijfers

Veon is is het eerste kwartaal van dit jaar dieper in de rode cijfers gedoken, mede door negatieve wisselkoerseffecten en kosten gerelateerd aan de integratie van Euroset. Dit maakte het internet- en telecomconcern maandag voorbeurs bekend.

Veon boekte in de eerste drie maanden van 2018 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 854 miljoen dollar, tegenover 861 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een verlies van 109 miljoen dollar, in vergelijking tot een verlies van 5 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet daalde van 2,28 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 2,25 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De daling was met name het resultaat van negatieve valuta-effecten. Ook kosten gerelateerd aan de integratie van Euroset drukten op de resultaten. Veon stelde dat de integratie van Euroset wel op koers ligt. Verder meldde de onderneming dat de verkoop van de activiteiten in Laos inmiddels is afgerond en dat Veon gesprekken voert om ook de activiteiten in Tadzjikistan van hand te kunnen doen.

Het aantal mobiele klanten, exclusief Italië, steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis met 1,8 procent tot 210 miljoen klanten, terwijl het aantal vaste breedbandklanten, exclusief Italië, in de eerste drie maanden van 2018 met 5,9 procent steeg tot 3,6 miljoen klanten.

Het in Bermuda gevestigde VEON, voorheen bekend als VimpelCom, heeft beursnoteringen aan de Nasdaq en Euronext Amsterdam.

Outlook

Het concern herhaalde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. Het bedrijf waarschuwde al tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat de resultaten ook dit jaar gedrukt worden door het valutabeleid in Oezbekistan, maar ook door twee strategische deals in Pakistan en de integratie van Euroset in Rusland. VEON rekent daarom op een vlakke tot laag enkelcijferige autonome groei voor zowel de omzet als de EBITDA.

Het aandeel Veon sloot vrijdag op een vlak Damrak 1,8 procent hoger op 2,30 euro.

De Aandeelhouder TV

augustus 21, 2019

BNP 21 8Wachten op de centrale banken | 21 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

Regeringscrisis Italië kan Europa raken – RTL Z NIEUWS

augustus 20, 2019

Dalende rente zet markten voor uitdaging | 20 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil

20 aug 12:36 Stefaan Casteleyn

Zal de ECB aandelen kopen ?