--- ---

Kansen KLM-topman Elbers op leidende rol zouden stijgen.

Anne-Marie Couderc wordt interim-voorzitter van Air France-KLM, als tijdelijke vervanger van topman Jean-Marc Janaillac, die abrupt opstapte nadat stakende medewerkers zijn loonvoorstel afwezen. Dat meldden de Franse krant Le Figaro maandag.

Couderc is een onafhankelijk bestuurslid van de luchtvaartmaatschappij en voorzitter van de benoemingscommissie van de raad van bestuur.

Ze zal de voorzitterstaken voor enkele maanden op zich nemen, tot een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden, maar Couderc blijft niet-uitvoerend bestuurder. De bedrijfsvoering ligt in handen van de CEO's van Air France Franck Terner, CEO van KLM Pieter Elbers en CFO van Air France-KLM Frederic Gagey.

De waardering voor Pieter Elbers blijft stijgen, stelde de Franse krant La Tribune. Een algemeen directeurschap onder voorzitterschap van een externe president wordt niet langer door het bestuur uitgesloten. Volgens een bron van de krant zou Elbers de meeste ervaring en kwaliteiten hebben van alle kandidaten.

Geef een reactie