--- ---

China hervat beoordeling overname NXP door Qualcomm – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 14 mei 2018

Goedkeuring overname nog steeds onzeker.

 China heeft zijn beoordeling van de voorgenomen overname van NXP Semiconductors door de Amerikaanse chipmaker Qualcomm voor 44 miljard dollar hervat. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Het Chinese ministerie van handel is volgens de bronnen gevraagd haast te maken met de beoordeling om lokale bedrijven te beschermen. Lokale bedrijven uitten hun zorgen over bepaalde octrooilicenties van Qualcomm.

Bloomberg vermeldde niet wie het verzoek voor een versnelling van de beoordeling heeft ingediend of wat Qualcomm heeft voorgesteld.

Qualcomm diende in april een herbewerkte aanvraag voor goedkeuring van de overname aan bij het Chinese ministerie van handel. Het ministerie zei later die maand dat de voorgestelde remedies niet voldoende zijn om mededingsproblemen om te lossen.

De goedkeuring van de deal is niet definitief en kan nog steeds worden uitgesteld, zei Bloomberg.

Geef een reactie