Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 11 mei 2018 12:40

De 6 grootste mining operaties ter wereld

Het minen van cryptocurrency is in 2017 uitgegroeid tot een lucratieve markt. Voorheen werd minen vooral gedaan door individuelen die gebruik maakten van hun persoonlijk computers. Nu is dit echter wel anders. Bedrijven zijn begonnen met het bouwen van enorme warenhuizen die vol staan met computers. Deze machines zijn dag en nacht cryptocurrency aan het minen. Minen gebeurt nu op industriële schaal. Wanneer je wilt toetreden tot deze markt kan je maar beter hele diepe zakken hebben. Minen is namelijk ver van goedkoop. Hieronder een top 6 van grootste mining operaties ter wereld:

Nummer 6: Genesis Mining Enigma – IJsland

De Genesis mining operatie in IJsland is onder de grootste van de wereld. Genesis Mining Enigma biedt klanten de mogelijkheid te minen via hun cloud dienst. Genesis heeft warenhuizen volstaan met mining apparatuur die klanten kunnen huren. Hierdoor hoeven deze mensen niet zelf ingewikkelde apparatuur te kopen en installeren. De faciliteit in IJsland is gebouwd in 2013 en delfde in eerste instantie exclusief Ethereum. Tegenwoordig worden ook Zcash, Dash en Monero gewonnen op de locatie.

De keuze voor IJsland is niet verassend. Het land voldoet aan de drie eisen die belangrijk zijn voor mining operaties. Goedkope elektriciteit, snel internet en een koud klimaat. Het wereldwijde elektriciteit verbruik voor het minen ligt gelijk aan het totale verbruik van Tsjechië. De energie in IJsland komt van geothermische bronnen en is aanzienlijk goedkoper. Voor het minen van cryptocurrency is internet nodig en in IJsland is de infrastructuur voldoende. Tot slot is het koude klimaat belangrijk. Minen is simpel gezegd het oplossen van ingewikkelde rekensommen. De computers werken op maximale capaciteit om deze rekensommen als eerst op te lossen. De miner die dit het eerst doet is tevens degene die de beloning ontvangt. Tijdens het minen warmen de computers op tot soms wel 75 graden Celsius. De miners worden normaliter koel gehouden door ventilatoren. In IJsland draagt het klimaat hier kosteloos aan bij.

Nummer 5: Bcause LLC – Virginia Beach, Verenigde Staten

De mining faciliteit van bedrijf Bcause is gevestigd op een onverwachte locatie. Echter nadat de gemeente de belasting voor data centers opschortte was dit reden genoeg voor Bcause een mining operatie te beginnen in het gebied. De faciliteit die in januari 2018 werd aangekondigd gaat zo’n $65 miljoen kosten en bestrijkt na voltooiing een gebied van 7800 vierkante meter.

Nummer 4: Bitfury – Georgië

Bitfury heeft gekozen voor Georgië vanwege het koude klimaat en de verwelkomende houding van de overheid. Bitfury dat kantoren heeft in onder andere Amsterdam, San Francisco, London en Hong Kong valt onder één van de belangrijkste en grootste bedrijven op gebied van blockchain technologie. De mining operatie in Georgië is geen uitzondering.

Nummer 3: Hut 8 Mining Corp / Bitfury – Canada

Het Canadese Hut 8 en Bitfury zijn een samenwerking aangegaan om de grootste mining operatie in Noord-Amerika te realiseren. De operatie bestaat momenteel uit 22 datacenters. Hut 8 is in maart de Canadese beurs opgegaan om geld op te halen ter financiering van het plan. De faciliteit die momenteel in fase 1 zit zal na voltooiing van fase 2 de grootste zijn op het continent.

Nummer 2: Giga Watt – Washington, Verenigde Staten

De oprichter van de Giga Watt is Dave Carlson. Carslon is een oud-softwareontwikkelaar van Microsoft. Hij begon met het minen van cryptocurrency in 2010. De faciliteit is winstgevend dankzij het gebruik van hydro-elektriciteit die wordt opgewekt in de staat Washington.

Nummer 1: Bitmain – Mongolië

Het SanShangLiang industrieel mining complex van Bitmain is de grootste ter wereld. Binnen de faciliteit staan 24/7 ruim 25.000 computers dag en nacht te rekenen. De elektriciteit kosten van deze faciliteit liegen er niet om. Ongeveer $40.000 per dag. Er werken 50 fulltime werknemers die rond de klok bezig zijn met het monitoren en draaiende houden van de machines.

De Aandeelhouder TV

januari 24, 2021

Bullish scenario AEX nog altijd intact

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 2 – Hollandse Topaandelen

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:27

  TA van Edward Loef – Carrefour terug naar de servicebalie

 • 08:49

  Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

 • 16:33

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

 • 08:46

  Nieuwe all-time highs voor S&P 500 en Nasdaq 100 & Europa start groen

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen