--- ---

Stakingen zorgen voor minder vervoer van zowel passagiers als vracht

Air France-KLM heeft in april, als gevolg van stakingen bij het Franse onderdeel, minder passagiers vervoerd, terwijl ook het vrachtvervoer daalde. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 8,2 miljoen passagiers, een daling van 2,5 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, daalde afgelopen maand met 2,6 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 3,1 procent af, waardoor de bezettingsgraad opliep met 0,4 procentpunt naar 88,1 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM steeg het aantal passagiers met 1,3 procent naar 1,3 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in april op 90,4 procent, een stijging van 1,1 procentpunt.

Het vrachtverkeer bij Air France-KLM daalde in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 6,0 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 6,1 procent en de beladingsgraad steeg met 0,1 procentpunt tot 61,0 procent.

Geef een reactie