--- ---

Vodafone neemt Europese tak Liberty Global over

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 mei 2018

Kabelaar betaalt ruim 18 miljard euro.

 Vodafone neemt een deel van de Europese telecom- en kabelnetwerken van het Amerikaanse Liberty Global over voor een bedrag van 18,4 miljard euro. Dit meldden beide partijen woensdag, nadat hierover eerder al geruchten verschenen.

Het gaat om de Duitse en Oost-Europese activiteiten van Liberty Global, dat wordt gecontroleerd door de Amerikaanse miljardair John Malone. Zo worden enkele onderdelen in Roemenië, Hongarije en Tsjechië door Vodafone overgenomen.

Met de uitbreiding op het Europese vasteland zou de mobiele telefoniegigant Vodafone beter kunnen concurreren met marktleider Deutsche Telekom, waarvan het netwerk zich uitstrekt van Nederland tot Griekenland.

Toezichthouders moeten nog akkoord geven voor de overname. Vodafone verwacht dat dit halverwege het kalenderjaar 2019 zal gebeuren.

Geef een reactie