--- ---

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 mei 2018

Hogere olieprijs ondersteunt aandelenmarkten.

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

Wall Street trekt zich woensdag op aan de hogere olieprijs, nadat Trump een dag eerder bekendmaakte uit het Iraanse nucleaire akkoord te stappen. "De beurzen reageerden tamelijk rustig aangezien er de komende weken nog onderhandelingsmogelijkheden zijn voor een nieuwe overeenkomst met Iran", merkten de analist van online broker Lynx op. "Tot die tijd zal de Verenigde Staten de hoogst mogelijke economische sancties tegen Iran opleggen en tegen ieder land dat handel drijft met Iran", aldus de analisten.

"Echter, de Verenigde Staten lijkt totaal niet op één lijn te liggen met de andere landen binnen deze deal", voegden zij toe. "Waar we in de voorgaande weken al spanningen rondom de importtarieven van verschillende producten zagen, is het negeren van het advies van de Europese leiders het zoveelste scheurtje in de samenwerking tussen Europa en de Verenigde Staten. Trump wilt met deze beslissing duidelijk laten zien dat hij geen valse beloftes maakt en zich daar ook niet vanaf laat praten", aldus Lynx.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de producentenprijzen van april, gevolgd door de groothandelsvoorraden van maart en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 2,6 procent tot 70,83 dollar, terwijl een juni-future Brent 2,5 procent duurder werd op 76,75 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1829 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1865 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobil noteerde voorbeurs vanwege de hogere olieprijs 1,5 procent hoger, Chevron steeg 2,1 procent en Devon Energy won xxx procent.

TripDavisor steeg 17,8 procent, nadat het online reisbureau dinsdag laat beter dan verwachte resultaten publiceerde.

Disney kan woensdag rekenen op aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse entertainmentbedrijf dinsdag laat een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent.

Facebook kondigde dinsdag aan een nieuw initiatief te starten met blockchaintechnologie. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger.

Ook woensdag staan er kwartaalresultaten geagendeerd. Onder andere TUI Travel, Office Depot en Altice USA komen met kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.671,92 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 24.360,21 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.266,90 punten.

Geef een reactie