--- ---

Altice USA boekt meer omzet

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 mei 2018

Verlies loopt op.

 De Amerikaanse dochteronderneming van het Europese telecomconcern Altice heeft in het eerste kwartaal meer omzet en een hoger bedrijfsresultaat geboekt, terwijl het nettoverlies opliep. Dit meldde Altice USA woensdag laat.

De omzet steeg met 1,2 procent tot 2,33 miljard dollar, terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) met 4,0 procent steeg, van 944 miljoen naar 981 miljoen dollar.

Het bedrijf boekte een nettoverlies van 129 miljoen dollar, tegen 76 miljoen dollar verlies een jaar eerder.

De magere omzetgroei op de particuliere markt van 0,6 procent werd gedrukt door een dispuut met Starz en stormen bij Optimum, stelde het bedrijf. Dankzij sterkere klantengroei bij Suddenlink kwamen er in totaal 8.000 klantrelaties bij in dit segment, tegen 20.000 een jaar eerder.

CEO Dexter Goei benadrukte de aanhoudende groei van het aantal klanten, de omzet, de marges en de kasstroom, als resultaat van de investeringen om de klantbeleving te verbeteren.

Outlook

Voor het hele jaar verwacht Altice USA een omzetgroei van 2,5 tot 3,0 procent, met investeringen die oplopen tot 1,3 miljard dollar. De investeringen bleven in het eerste kwartaal gelijk aan een jaar eerder op 257 miljoen euro. Verder wil het bedrijf nog steeds zijn EBITDA- en kasstroommarges op de middellange tot lange termijn vergroten.

Het bedrijf zei nog steeds op koers te liggen voor de geplande afsplitsing van het in Amsterdam genoteerde moederbedrijf Altice, dat op 17 mei de kwartaalcijfers bekendmaakt.

Het aandeel Altice USA sloot dinsdag op 16,79 dollar. 

Geef een reactie