--- ---

Vodafone dichtbij overname Europese tak Liberty Global – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 08 mei 2018

Britse telefoniereus zou 18 miljard euro willen betalen.

Vodafone is dichtbij een aankoop van een deel van de Europese telecom- en kabelnetwerken van het Amerikaanse Liberty Global voor 18 miljard euro. Dat melde de Financial Times dinsdag, zich beroepend op anonieme bronnen.

Het zou gaan om de Duitse en oost-Europese activiteiten van Liberty Global, dat wordt gecontroleerd door de Amerikaanse miljardair John Malone.

De deal zou woensdag al kunnen worden bekendgemaakt. Liberty Global publiceert dinsdag zijn eerstekwartaalcijfers.

Met de uitbreiding op het Europese vasteland zou de mobiele telefoniegigant Vodafone beter kunnen concurreren met Deutsche Telekom, waarvan het netwerk zich uitstrekt van Nederland tot Griekenland. Liberty Global zou gefrustreerd zijn over de 'balkanisering' van de Europese markt, meldde de Britse krant.

In februari meldde de FT al dat de bedrijven in gesprek waren over de overname door Vodafone van bepaalde overlappende activiteiten op het Europese vasteland. In Nederland voegde Vodafone zijn activiteiten al samen in een joint venture met Liberty Global-onderdeel Ziggo.

Geef een reactie