Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 8 mei 2018 22:27

Facebook maakt werk van blockchain

 Facebook start een nieuw initiatief met blockchaintechnologie en schuift ingrijpend met zijn topmanagers, meldde de website Recode dinsdag.
David Marcus, die verantwoordelijk was voor de zelfstandige berichtendienst Messenger gaat de nieuwe blockchaingroep leiden, stelde de website, die zich baseerde op interne communicatie van het socialemediabedrijf.
Chris Cox, die verantwoordelijk was van de Facebook-app die het hart van het bedrijf vormt, gaat nu leiding geven aan zowel Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger. Deze vier apps hebben samen een bereik van meer dan vijf miljard maandelijkse gebruikers en vormen samen de kerndivisie 'Family of apps'.
Facebook creëert nog twee divisies. Chief technology officer Mike Schoepfer zal leiding geven aan de divisie 'New platforms and infra', waar ook de blockchaingroep onder valt, evenals de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en virtual reality.
Een derde divisie, 'Central product services' genaamd, zal worden geleid door Javier Olivan, de vicepresident van Facebook die zich richt op groei van het bedrijf. Deze divisie gaat onder andere over advertenties, veiligheid en groei, vooral alle producten van de groep.
De stappen zouden bedoeld zijn om de communicatie aan de top van het bedrijf te verbeteren, evenals de privacy van gebruikers. De ingrepen lijken ook een antwoord op de gevolgen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, onthullingen over manipulatie van Facebook-gebruikers door Rusland en het recente schandaal rond Cambridge Analytica.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100