--- ---

Nestlé krijgt verkooprechten Starbucks

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 07 mei 2018

Zwitserse levensmiddelenconcern betaalt krap 7,2 miljard dollar vooruit.

 Nestlé heeft de rechten verkregen om de producten van Starbucks wereldwijd te verkopen, buiten de filialen van de Amerikaanse koffieketen. Dit meldde het Zwitserse levensmiddelenconcern maandag voorbeurs.

Als onderdeel van de transactie ontvangt Starbucks een contante vooruitbetaling van bijna 7,2 miljard dollar. De deal omvat geen overdracht van vaste activa. Nestlé verwacht dat de Starbucks activiteiten vanaf 2019 positief zullen bijdragen aan de winst per aandeel en aan de autonome groeidoelstellingen.

"Deze transactie is een belangrijke stap voor onze koffie-activiteiten, de snelst groeiende divisie van Nestlé", zei CEO Mark Schneider van Nestlé.

"Deze wereldwijde koffie-alliantie zal de Starbucks-ervaring naar de huizen van miljoenen consumenten over de hele wereld brengen middels het bereik en de reputatie van Nestlé", zei CEO Kevin Johnson van Starbucks.

Circa 500 Starbucks-medewerkers zullen voor Nestlé gaan werken.

De overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijk goedkeuring door regelgevende instanties. De deal zal naar verwachting eind 2018 worden afgerond.

Geef een reactie