--- ---

Ontwikkeling eigen nationale cryptocurrency gaat ondanks verbod op handelen in andere cryptocurrency gewoon door

Onlangs kondigde de Centrale Bank van Iran aan dat het Iraanse banken zou gaan verbieden zaken te doen met cryptocurrency gerelateerde bedrijven. Ironisch genoeg gaat de ontwikkeling van de eigen nationale cryptocurrency op volle toeren verder.

Reden voor het verbod zou volgens de centrale bank gebaseerd zijn op een conclusie van het overheidscommissie over witwassen. De commissie heeft vast gesteld dat verschillende cryptocurrencies op grote schaal worden gebruikt voor witwassen en financiering van terrorisme. Het verbod komt tijdens een periode van significant waardeverlies van de Iraanse Rial.

Minister van Informatie en Communicatie Technologie, Azari Jahromi heeft gezegd dat het overheid gesponsorde cryptocurrency project niet wordt gehinderd door de nieuwe regulering. Volgens de minister is de ontwikkeling van de cryptocurrency voorbij de tekentafel fase en klaar om te beginnen met testen.

Met de ontwikkeling van de nationale cryptomunt volgt Iran in de voetstappen van Venezuela, Estland, Zweden, Rusland, India en Hongarije. Ieder van deze landen zijn ook bezig met de ontwikkeling van hun eigen cryptocurrency of hebben deze al gelanceerd.

Geef een reactie