fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 7 mei 2018 13:44

Ethereum oprichter Vitalik Buterin: “Sharding is coming”

Aan de hand van de tweet die Ethereum oprichter Vitalik Buterin op 30 april geplaatst heeft kan worden geconcludeerd dat het lang geanticipeerde Sharding niet lang meer op zich zal laten wachten.

Sharding is een methode waarbij het aantal transacties die een blockchain kan verwerken drastisch wordt verhoogd. Data wordt opgesplitst en verspreid in zogeheten ‘shards’ waardoor de grootte van een transactie significant wordt verlaagd.

Momenteel kan de Ethereum blockchain ongeveer 13 transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking, Bitcoin verwerkt maximaal 7 transacties per seconde en de capaciteit van betalingsverwerker Visa ligt op ongeveer 24.000 per seconde. De beperkte capaciteit van ’s werelds meest gebruikte blockchain heeft eind vorig jaar voor veel problemen gezorgd. Begin december zorgde de razend populaire applicatie CryptoKitties ervoor dat de Ethereum blockchain vastliep. Als gevolg hiervan ontstonden er onbevestigde transacties en nam de transactietijd aanzienlijk toe.

Sindsdien is het schaalbaar maken van de blockchain nog hoger op de lijst komen te staan van ontwikkelaars onder wie Vitalik Buterin. De 24-jarige Rus kwam in 2017 voor het eerst met het idee van sharding en wordt beschouwd als de heilige graal als het gaat om schaalbaarheid.

De Aandeelhouder TV

maart 30, 2020

AEX 30 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 30, 2020

Rabobank schrapt dividend | 30 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound

30 mrt 09:10 Jim Tehupuring

De markt biedt altijd kansen – ook nu

29 mrt 15:22 Albert Jellema

Dividend ABN AMRO, ING en vergoeding Rabobank geschrapt?