--- ---

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers voorzichtig gestegen

Redactie De Aandeelhouder - zaterdag, 05 mei 2018

Shell meest kansrijk.

 Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is in mei voorzichtig gestegen, waarmee de dip uit maart verder uit zicht verdwijnt. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.

De barometer steeg van 4,2 in april naar 4,3 in mei. In maart noteerde de index op 3,8, terwijl deze rond de jaarwisseling nog piekte op 6,2.

De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief.

In mei zal de AEX volgens de geraadpleegde beleggers bescheiden stijgen met 0,8 procent. Voor de komende drie maanden wordt ook een stijging van de Amsterdamse hoofdgraadmeter met 0,8 procent voorzien. In april rekende men nog op een stijging van 1,2 procent in drie maanden.

Favoriet

Het favoriete aandeel onder klanten van Binck voor mei is indexzwaargewicht Royal Dutch Shell, gevolgd door Aegon en ASML.

Air France-KLM is hét aandeel om te mijden, vinden de beleggers, gevolgd door Altice.

Opvallend is dat Shell niet alleen het meest geliefde aandeel is, maar ook op de derde plek in de lijst met minst geliefde aandelen staat.

De technologiesector is niet langer de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck. Op één staat de energiesector, gevolgd door de medisch-farmaceutische.

Geef een reactie