--- ---

Hunter Douglas boekt minder winst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 02 mei 2018

Producent van raambekleding en bouwproducten behaalt wel hogere omzet.

 Hunter Douglas heeft in de eerste drie maanden van 2018 een hogere omzet geboekt, dankzij hogere volumes en positieve wisselkoerseffecten, terwijl de nettowinst daalde. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de resultaten van de producent van raambekleding en bouwproducten.

Hunter Douglas boekte in het eerste kwartaal een bedrijfsresultaat van 70,0 miljoen dollar, in vergelijking tot 65,8 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 33,1 miljoen dollar, tegenover 34,7 miljoen dollar een jaar eerder. Hunter Douglas betaalde afgelopen kwartaal meer rente, terwijl het resultaat van de beleggingsportefeuille met 3,2 miljoen dollar terugliep.

De omzet steeg met 16,3 procent van 703,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 818,4 miljoen dollar het afgelopen kwartaal. De stijging is het resultaat van een volumetoename het afgelopen kwartaal van 1,2 procent en positieve wisselkoerseffecten van 5,1 procent. Overnames droegen 10,0 procent bij.

De volumes stegen in Latijns-Amerika en Azië, terwijl deze in Noord-Amerika, Europa en Australië gelijk bleven.

De operationele kasstroom was in het eerste kwartaal van dit jaar 25,0 miljoen dollar negatief, tegenover 53,7 miljoen dollar negatief een jaar eerder.

Outlook

Hunter Douglas verwacht een aanhoudende groei in Europa, de Verenigde Staten en Azië en een verbetering van het economisch kwartaal in Latijns-Amerika.

Geef een reactie