Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 2 mei 2018 12:29

Europese beurzen rond middaguur hoger

 De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 387,30 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,1 procent op 12.753,53 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.529,64 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,4 procent hoger op 7.553,76 punten.

Aanmoedigende winstcijfers ondersteunden woensdag de Europese aandelenmarkten, hoewel beleggers zich de afgelopen weken ook zorgen maakten over het toenemende protectionisme en andere geopolitieke spanningen. Een zachtere euro gaf Europese exportgerichte bedrijven de laatste tijd een steun in de rug.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het bruto binnenlandse product in de eurozone in het eerste kwartaal op kwartaal- en jaarbasis is gegroeid met respectievelijk 0,4 procent en 2,5 procent. In het vierde kwartaal groeide de economie op jaarbasis met 2,7 procent en op kwartaalbasis met 0,7 procent. De werkloosheid in de eurozone noteerde in maart ongewijzigd op 8,5 procent.

"Een vertraging van de groei tot circa 2,5 procent lijkt enigszins ironisch, aangezien de groei sterker is dan in de Verenigde Staten en laten we het niet hebben over de economische groei van 1,4 procent in het Verenigd Koninkrijk", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. "Echter, een sterke groei was één van de belangrijkste factoren die de euro hoger zette en als de groei afneemt, zal de euro volgen", voegde hij toe.

De markt kreeg woensdag tevens een reeks inkoopmanagersindexen voor de industrie te verwerken. De activiteit in de Eurozone is in april minder hard geroeid dan in maart. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 56,6 in maart naar 56,2 afgelopen maand.

De separate indexen lieten eenzelfde beeld zien met uitzondering van Frankrijk. In Frankrijk trok de groei in activiteit in de industriële sector in april op maandbasis aan, terwijl in Duitsland, Italië en Spanje sprake was van een groeivertraging.

Olie noteerde woensdag vlak tot licht hoger. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 67,53 dollar, terwijl een juni-future Brent vlak noteerde op 73,10 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1998. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,12012 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1993 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Chipproducent AMS noteerde rond het middaguur 5,8 procent hoger, na de beter dan verwachte resultaten dinsdag nabeurs van techreus Apple. In Parijs viel STMicroelectronics op met een winst van 4,8 procent en in Frankfurt steeg Infineon 3,5 procent. ASML won in Amsterdam een procent.

Novo Nordisk steeg 5,0 procent, nadat de Deense farmaceut beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal rapporteerde.

Inmarsat won 7,7 procent. Het Britse satelliet telecommunicatiebedrijf rapporteerde over het eerste kwartaal een stijging van de winst voor belasting.

Ocado steeg 2,1 procent. De Britse online supermarkt gaat voor het Zweedse ICA Gruppen een online supermarkt ontwikkelen. ICA-aandelen wonnen 1,5 procent.

Paddy Power Betfair verloor 5,8 procent, nadat het gokbedrijf over het eerste kwartaal een daling van de winst en omzet rapporteerde.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond het middaguur vlak.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.654,80 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 24.099,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 7.130,70 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 3, 2020

AEX 3 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 3, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

augustus 3, 2020

PostNL levert af | 3 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 31, 2020

AEX week 31 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:14

  TA: ‘Verzilvermomentje in de Zilverprijs’

 • 16:35

  Aandeel Alphabet: Advertentiereus kwetsbaar voor coronacrisis

 • 11:25

  Technische analyse AEX – Nederlandse beurs op weg naar steun op 530 punten

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 16:06

  TA: ‘Last minute v.a. € 3,55’

 • 08:12

  aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM

 • 17:34

  TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’

 • 08:48

  Onveranderde rentes stuwen beurs verder

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
03 aug 15:42 Nico Bakker

AKZO vindt SMA steun

03 aug 10:51 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

31 jul 11:47 Marco Knulst

GOLDEN CROSS wereldwijde aandelen en AEX