--- ---

Dividend met 16 procent omhoog.

Apple heeft in het afgelopen kwartaal conform verwachting de omzet zien stijgen, terwijl de winst per aandeel iets beter dan verwacht was, ondanks zwakker dan voorziene verkoopcijfers van de iPhone. Dit bleek dinsdag uit de resultaten over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van het Amerikaanse technologiebedrijf.

Bovendien kondigde Apple een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aan met een omvang van 100 miljard dollar en werd het kwartaaldividend met zestien procent opgeschroefd tot 0,73 dollar per aandeel. De onderneming uit Cupertino verwacht het lopende inkoopprogramma van 210 miljard dollar in het huidige derde kwartaal af te ronden.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 maart, rapporteerde Apple een omzet van 61,1 miljard euro, 16 procent meer dan een jaar eerder en vrijwel in lijn met de verwachting van analisten. Apple zei bij de vorige kwartaalresultaten voor de periode tot en met maart te rekenen op een omzet van 60 miljard tot 62 miljard dollar.

De nettowinst steeg van 11,0 miljard naar 13,8 miljard dollar. Per aandeel steeg de winst van 2,10 naar 2,73 dollar, waar analisten rekenden op 2,69 dollar per aandeel.

Apple verkocht 52,2 miljoen iPhones, ten opzichte van 50,8 miljoen iPhones een jaar eerder. De bedrijfsconsensus ging uit van 53 miljoen verkopen.

Voor het lopende derde kwartaal rekent Apple op een omzet van 51,5 miljard tot 53,5 miljard dollar. Analisten hielden gemiddeld rekening met een omzet van 51,5 miljard dollar.

Het aandeel Apple steeg in de elektronische handel nabeurs 2,3 procent.

Geef een reactie