--- ---

T-Mobile US gaat samen met Sprint

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 29 april 2018

Nieuwe combinatie ter waarde van 146 miljard dollar.

 T-Mobile US gaat samen met concurrent Sprint. Dit maakten de twee Amerikaanse telecomgiganten zondag bekend.

Aandeelhouders van Sprint krijgen voor elk aandeel dat ze bezitten 0,10256 aandeel T-Mobile US, ofwel één aandeel T-Mobile US voor elke 9,75 aandelen Sprint.

Afgaande op de slotkoersen van afgelopen vrijdag wordt Sprint, dat grotendeels eigendom is van het Japanse SoftBank, gewaardeerd op 59 miljard dollar inclusief schulden en zal de nieuwe combinatie ongeveer 146 miljard dollar waard zijn.

Het nieuwe combinatiebedrijf zal verder gaan onder de naam T-Mobile en zal naar verwachting meer dan 6 miljard dollar aan kostenbesparingen kunnen realiseren. Ook biedt de combinatie de mogelijkheid om snel een landelijk dekkend 5G netwerk te creëren. "Van 4G naar 5G gaan, is als van zwartwit-TV naar kleuren-TV", zei CEO Marcelo Claure van Sprint in een toelichting.

De combinatie van de twee bedrijven kost volgens de twee geen banen. Sterker, er zullen meer mensen werken voor het combinatiebedrijf dan voor de twee bedrijven apart.

Uiteraard moet de overname nog wel worden goedgekeurd door de toezichthoudende instanties. T-Mobile, gecontroleerd door Deutsche Telekom, en Sprint denken de transactie uiterlijk in de eerste helft van 2019 af te kunnen ronden.

Overigens zal de berichtgeving van zondag niet als een complete verrassing voor de markt komen. The Wall Street Journal schreef eerder deze maand al dat de twee ondernemingen weer met elkaar in gesprek waren. Dat gebeurde de afgelopen jaren trouwens al vaker.

Geef een reactie