fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 26 april 2018

Beursblik: ECB iets bezorgder over data

(ABM FN) De beleidsraad van de Europese Centrale Bank maakt zich een beetje zorgen over de recente stroom van zwakkere macro-economische cijfers. Dit concludeerde marktanalist Elwin de Groot van Rabobank donderdag na afloop van een toelichting op het rentebesluit door voorzitter Mario Draghi.

Deze zorgen werden volgens De Groot wat extra aangezet, "omdat het vrij breed zichtbaar was en tegen de achtergrond van een mogelijke handelsoorlog plaatsvindt".

Draghi gaf echter ook aan dat het deels wel te verwachten was en tijdelijke factoren bovendien een rol speelden.

"Zolang we geen significant verdere verslechtering zien in de komende weken en maanden, zal het plan van de ECB niet veel wijzigen", denkt De Groot.

Rabobank denkt dat de centrale bank vanaf eind september het opkoopprogramma van obligaties, momenteel 30 miljard euro groot, zal terugbrengen in partjes van 10 miljard euro tot nul aan het einde van het jaar. Hiervoor denkt De Groot in juni meer te horen, hoewel de ECB wellicht de exacte bedragen nog even voor zich zal houden.

"Tegelijkertijd blijft de rente voorlopig nog laag en dat wordt alleen maar onderstreept door het feit dat de ECB-voorzitter er op hamert dat het behalen van de inflatie doelstelling mede afhankelijk is van het nog altijd ruime monetaire beleid."

Al met al sprak De Groot van een weinig spannende bijeenkomst in Frankfurt met een "vrij neutraal" verhaal. Het meest opmerkelijke wapenfeit was volgens de analist wellicht dat Draghi zei dat er binnen de beleidsraad niet was gesproken over de wisselkoers, waarna de euro iets opliep, om vervolgens een duik te maken naar de 1,2113.

De Aandeelhouder TV

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?