--- ---

eBay onder druk na tegenvallende omzet

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 25 april 2018

Nettowinst van internetveilinghuis conform verwachting.

 eBay heeft in het eerste kwartaal een nettowinst gerapporteerd die in lijn was met de verwachting, terwijl de omzet teleurstelde. Dit bleek woensdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het internetveilinghuis.

"In het eerste kwartaal realiseerden we een goede groei en boekten we verdere vooruitgang met onze meerjarige inspanningen om de klantenervaring te verbeteren en de verdere aanscherping van eBay-merk", zei CEO Devin Wenig.

eBay boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 407 miljoen dollar, ofwel 0,40 dollar per aandeel, in vergelijking tot 1,0 miljard dollar, ofwel 0,94 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,53 dollar per aandeel, wat conform de verwachting van vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten was.

De omzet steeg van 2,30 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 2,58 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 2,59 miljard dollar.

Outlook

eBay voorziet in het tweede kwartaal een aangepaste winst per aandeel van 0,52 dollar, wat conform de verwachting van analisten was. Daarnaast voorziet het online-veilinghuis een omzet variërend van 2,64 miljard tot 2,68 miljard dollar. Analisten rekenden op 2,68 miljard dollar.

Daarnaast herbevestigde eBay de outlook voor het hele boekjaar. Het concern voorziet een jaaromzet variërend van 10,9 miljard dollar tot 11,1 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 2,25 dollar tot 2,30 dollar.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 3,8 procent lager.

Geef een reactie