--- ---

Comcast doet bod op Sky

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 25 april 2018

Bod hoger dan Twenty-First Century Fox.

 Comcast heeft een formeel bod uitgebracht op het Britse Sky. Dit maakte het Amerikaanse mediabedrijf woensdag bekend, tegelijk met de kwartaalcijfers.

Comcast is bereid 12,50 Britse pond per aandeel Sky in contanten te betalen. Daarbij krijgen de aandeelhouders ook het slotdividend voor het lopende gebroken boekjaar, aldus Comcast, ter waarde van maximaal 21,8 pence per aandeel.

Daarmee doet Comcast een "superieur" bod met een premie van 16 procent ten opzichte van het bod van Twenty-First Century Fox. Sky wordt gewaardeerd op 31 miljard dollar.

Comcast wil Sky inlijven om zijn aanwezigheid op de internationale markt te kunnen uitbreiden, meldde het reeds eind febuari al.

Met het oog op een overname heeft Comcast reeds voor miljarden aan brugleningen veilig gesteld, zo liet het mediabedrijf weten.

Comcast zei vanmiddag een stijging van zowel de omzet als de winst te hebben geboekt in het eerste kwartaal van 2018. Het mediabedrijf profiteerde van extra inkomsten door de Super Bowl en de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Geef een reactie