--- ---

Consumentenvertrouwen Amerika stijgt in april

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 24 april 2018

Amerikanen positiever over komende halfjaar.

 Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten is in april gestegen, herstellend van de daling in maart. Dit bleek dinsdag uit cijfers van onderzoeksbureau The Conference Board.

De index steeg van 127,0 in maart naar 128,7 deze maand.

"Al met al bleef het vertrouwensniveau sterk en suggereert dat de economie de komende maanden in een stevig tempo blijft groeien", stelde directeur Lynn Franco van Conference Board in een toelichting.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg van 106,2 naar 108,1 in april. De deelindex, die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, steeg van 158,1 naar 159,6.

Geef een reactie