fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 23 april 2018 14:32

Beursblik: recordkwartaal Flow Traders voorzien

 Flow Traders heeft met de eerste drie maanden van 2018 een recordkwartaal achter de rug. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de flitshandelaar op dinsdag. 

ING verwacht dat de eerste drie maanden van 2018 voor de flitshandelaar een "recordkwartaal" zijn geweest, met een consensus die uitgaat van twee keer de winst uit heel 2017. Een toegenomen volatiliteit op de beurzen speelde Flow Traders daarbij in de kaart. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij merkte op dat Flow Traders "het beste kwartaal ooit" voorziet. Evenwel zag Schutte de volatiliteit sinds halverwege maart alweer wat afnemen. 

Begin februari meldde Flow Traders zelf al een goede jaarstart te hebben gemaakt. Op dat moment was er een netto-omzet die toen al "aanzienlijk" hoger lag dan de recordomzet in het derde kwartaal van 2015. Vermogensbeheerder Albert Jellema van ProBeleggen sprak zelfs van een "briljante start" voor de flitshandelaar.

Credit Suisse verwacht dat de boodschap van begin februari nog steeds staat en dat er sindsdien weinig is veranderd. Het inkomen uit handel in het eerste kwartaal valt naar schatting bijna net zo hoog uit als de gemiddelde jaaromzet van de afgelopen vijf jaar en is daarmee volgens Credit Suisse "verrassend hoog". 

Analist Martin Price van Credit Suisse denkt dat Flow Traders profiteerde van een groter marktaandeel en een hogere marge per transactie tijdens de recente verhoogde volatiliteit, die ook langer aanhield dan in het derde kwartaal van 2015.

In het eerste kwartaal van 2017 realiseerde Flow Traders nog een handelsinkomen van 48,3 miljoen euro, tegen een EBITDA van 18,2 miljoen euro. Dit bleek toen goed voor een nettowinst van 13,6 procent. 

Voor de eerste drie maanden van 2018 mikken de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus op een handelsinkomen van 194,5 miljoen euro. Dit zou een EBITDA opleveren van 111 miljoen euro, denken de marktvorsers, met een nettowinst van ruim 89 miljoen euro tot gevolg. De EBITDA-marge bedroeg vermoedelijk 57,1 procent.

Flow Traders opent dinsdag voorbeurs de boeken. Maandagmiddag handelde het aandeel 2,8 procent hoger op 37,22 euro.

De Aandeelhouder TV

december 13, 2019

AEX 12 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP Paribas Markets

december 13, 2019

2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

december 12, 2019

Lagarde zorgt voor frisse moed

december 12, 2019

AEX 11 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
13 dec 14:57 Nico Bakker

AMG rijp voor een rebound

12 dec 15:21 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: China voorbij de handelsoorlog

10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX