--- ---

Schlumberger buigt verlies om in winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 20 april 2018

Omzet gedaald.

 De Franse oliegigant Schlumberger heeft in het eerste kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst op een lagere omzet. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de rapportage van de resultaten over het afgelopen kwartaal van de dienstverlener voor de olie-industrie.

"De resultaten over het het eerste kwartaal zijn grotendeels het resultaat van tijdelijke factoren, met seizoensgebonden activiteitsverminderingen op het noordelijk halfrond en geplande opstartkosten", zei CEO Paal Kibsgaard in een toelichting op de cijfers. Vooruit kijkend zei de CEO dit jaar uitdagingen te voorzien aan de aanbodkant van de markt.

Schlumberger boekte in de eerste drie maanden van 2018 een nettowinst van 525 miljoen dollar, ofwel 0,38 dollar per aandeel, in vergelijking tot een verlies van 2,3 miljard dollar, ofwel 1,63 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg eveneens 0,38 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 0,37 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 8,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 7,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 7,8 miljard dollar.

Het aandeel Schlumberger noteerde voorbeurs 0,7 procent lager.

Geef een reactie