--- ---

Grootaandeelhouder Wessanen stapt niet uit

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 20 april 2018

Jobson zegt Wessanen geen aandelen te hebben verkocht.

 Uit meldingen van de Autoriteit Financiële Markten bleek de afgelopen dagen dat de Amerikaanse investeerder Charles Jobson zijn belang in Wessanen flink verkleinde, van 25,42 procent op 5 april naar 2,4 procent op 17 april.

In gesprek met ABM Financial News zei CFO Ronald Merckx vrijdag dat Jobson aan Wessanen heeft laten weten dat hij geen aandelen heeft verkocht. Nu is het volgens Merckx afwachten tot de meldingen in het register van de AFM de woorden van Jobson bevestigen.

Vermoedelijk is Jobson zijn belangen aan het herstructureren. Eerder al verschoof het belang van Delta Partners, waar Jobson mede-oprichter van is, naar Jobson privé.

De volumes in de markt en de koersreactie in de afgelopen periode lijken het scenario dat Jobson aan het herschikken is, in plaats van het aan het verkopen te zijn geslagen, te ondersteunen.

Delta Partners bouwde in de periode 2009 tot 2011 zijn grote belang in Wessanen op. De investeerder en consultant uit Amerika heeft twintig partners die ook aandeelhouder zijn en richt zich vooral op de telecom, media en de digitale sector.

Geef een reactie